BILLEDGALLERI: »Det er som at spise en elefant«

EN BID AD GANGEN. Postgrunden ved Hovedbanen er under forvandling. Det er det største private nedrivningsprojekt i Danmark og hver dag arbejdes der med enorme mængder rå maskinkraft på grunden. Tag med en tur på byggepladsen.

Af René Mølskov
rem@minby.dk

POSTGRUNDEN: Enorme maskiner er hentet i udlandet for at hjælpe til med den store opgave på Postgrunden. Det største private nedrivningsprojekt i Danmark er i gang lige ved Hovedbanegården. Her arbejder 75 mand dagligt på byggepladsen, mens yderligere 35 sidder i administrationen og koordinerer arbejdet. De 200 ton tunge betonbjælker på toppen af den gamle postbygning skal bid for bid tages ned.
»Vi har skrællet det hele ned, inden vi begyndte nedrivningen. Al maling og overflade er fjernet af miljøhensyn,« fortæller projektchef Heini Vogn, da han sammen med ejendomsudviklingsdirektør i Danica Ejendomme, Robert Nellemann gav en rundvisning på byggepladsen til avisen.
»Det er sådan en chance, der ikke byder sig mange gange. Men det er også et kæmpe projekt, som kun enten staten eller de store pensionsselskaber kan løfte. Og vi vil gerne gøre en forskel for fremtidens København og på den måde være med til at skrive historie,« siger Robert Nellemann.
Projektet munder ud i et nyt bykvarter med luft mellem bygningerne og en forbindelse til Kalvebod Brygge og havnen.
Men inden da venter fem års arbejde. I første omgang er det nedrivningen, der trækker betonklodser og tænder ud.
»Det er som at spise en elefant. Man tager en bid ad gangen,« siger Heini Vogn.

Se mange flere af Klaus Slettings billeder her:

- læs flere artikler > artikel oversigt...